Cilinderslot kopen

Wat is een cilinderslot precies voor soort slot?

Eigenlijk is een cilinderslot niets meer dan een slot met een cilinder, zo simpel is het. Een cilinderslot werkt via een draaimechanisme. Dit mechanisme zit in de deur verwerkt. Via een sleutel worden pinnen bediend, waarbij de sleutel alleen kan omdraaien als deze exact de goede vorm heeft. Een cilinderslot is een insteekslot, maar niet elk insteekslot is een cilinderslot. Zo zijn er ook andere insteeksloten dan cilindersloten, zoals een loopslot, een wc slot of een klavierslot.

De voordelen van een cilinderslot

Cilindersloten hebben enkele voordelen boven andere soorten insteeksloten. Hierbij kunt u denken aan de volgende punten:

  • Een cilinderslot is sterk, robuust en gaat lang mee.
  • Wie een cilinderslot koopt bij een erkende slotenmaker, weet zeker dat het slot van topkwaliteit is en goed beveiligd is tegen inbraak.
  • Wanneer u de sleutel van een voordeur of achterdeur wilt aanpassen, hoeft u bij een cilinderslot feitelijk slechts de pinnen in de deur te vervangen.
  • Cilindersloten zijn tegenwoordig bij professionele slotenmakers verkrijgbaar voor scherpe prijzen.

Een cilinderslot kopen vanwege schade of nieuwbouw

Met name oudere cilindersloten kunnen door veelvuldig gebruik kapot gaan. Jarenlang wordt het slot open en dicht gedraaid. Wellicht is er regelmatig, door kinderen, met d deur gesmeten. En ook weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, vorst en hagel hebben hun sporen achtergelaten. Door de schommelingen van de temperatuur - hitte in de zomer, vorst in de winter - is het materiaal van het cilinderslot jarenlang licht gekrompen en weer uitgezet. Door al dit soort factoren is het cilinderslot intern beschadigd geraakt en verzwakt. Hierdoor zijn het metaal en het interne mechanisme beurs geworden en is het cilinderslot uiteindelijk kapot geknapt. Naast vervangen van een oud slot kan het ook zijn dat u één of meer nieuwe cilindersloten in een nieuwbouwwoning, in een tuinhuisje of in een aanbouw wilt laten plaatsen. Ook dan is een slotenmaker inschakelen verstandig. U bent dan immers verzekerd van kwaliteit en van een vakkundige plaatsing van het cilinderslot.

Koop nu een voordelig cilinderslot van topkwaliteit!

Wilt u ook een goed, veilig en scherpgeprijsd cilinderslot kopen of uw oude slot preventief laten vervangen? Neem dan contact op met een ervaren slotenmaker die snel, goed en voordelig een cilinderslot met keurmerk in uw deur kan plaatsen. Wij zijn een erkende slotenmaker die u snel en vakkundig helpen bij het plaatsen van een goed, SKG-gecertificeerd slot van topkwaliteit. Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan!